Sorting by

×

Υλοποίηση σεμιναρίου ενημέρωσης για τη Σχολική Διαμεσολάβηση

Η Σχολική Διαμεσολάβηση εντάσσεται στις πιο άμεσες μορφές παρέμβασης στον σχολικό εκφοβισμό και μπορεί να αποτελέσει ένα βασικό κομμάτι των προγραμμάτων πρόληψης της σχολικής βίας. Μέσω της Σχολικής Διαμεσολάβησης διδάσκονται τεχνικές διαπραγμάτευσης, συνεργατικής επίλυσης προβλημάτων και αυτοδυνάμωσης όλων  των εμπλεκομένων. Η διαδικασία αυτή  συμβάλλει σημαντικά στο να κατανοήσουν οι μαθήτριες και οι μαθητές την έννοια της σύγκρουσης, τις μορφές βίας και τεχνικές για ειρηνική επίλυση της διαφωνίας ενώ ταυτόχρονα καλλιεργείται ένα πλαίσιο διαλόγου, ενεργής συμμετοχής και κοινωνικής ευθύνης στο σχολείο. Με αυτό τον τρόπο,  διαμορφώνεται μία σχολική κοινότητα όπου ενθαρρύνονται οι μαθήτριες και οι μαθητές να αναγνωρίζουν και να εκφράζουν  τα συναισθήματά τους και να διεκδικούν για τον εαυτό τους και τους άλλους συμπεριφορές μη βίαιες .

Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Αρκαδίας και τους/τις Σχολικούς Συμβούλους Εκπαίδευσης Αρκαδίας διοργανώνει σεμινάριο ενημέρωσης με θέμα «Σχολική Διαμεσολάβηση ως μέτρο ειρηνικής επίλυσης συγκρούσεων» σε τρεις φάσεις:

 

Α φάση : Εξ αποστάσεως επιμόρφωση μέσω της πλατφόρμας Webex Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 , 18.00-20:00 για όλους τους/τις εκπαιδευτικούς. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής στο σεμινάριο μέχρι τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα:

 

https://forms.gle/pHAKLRHWD5UP8fau5

 

Β και Γ φάση : Δια ζώσης επιμόρφωση με βιωματικά εργαστήρια συνολικής διάρκειας 6 ωρών για όσους/όσες επιλέξουν να υλοποιήσουν τη φετινή σχολική χρονιά 2023-24 σχετικό πρόγραμμα (οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν εγκαίρως).

 

Επιμορφώτριες:

Άννα Μπαφίτη, Κοινωνιολόγος, πρώην Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Φλώρινας

Αγγελική Γιαννάτου, πρώην Δ/ντρια του 2ου Γυμνασίου Ασπροπύργου κ. Γιαννάτου ([Η κ. Γιαννάτου εισήγαγε πρώτη τον θεσμό της σχολικής διαμεσολάβησης στην Ελλάδα το 2005)

Μετάβαση στο περιεχόμενο