Sorting by

×

Δελτίο Τύπου 4ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης

                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διευθύντρια  και ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης, συγχαίρουν θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες  Ε΄ τάξης Παλλαδά Ιωάννη, Πανόπουλο Χρήστο, Παπακώστα Κωνσταντίνα, Προκόπου Γεωργία, Σταυροπούλου Παναγιώτα, Σωτηρόπουλο Βασίλη, Τράκα Θεοδώρα και ΣΤ΄ τάξης Αθανασόπουλο Γιώργο, Θανοπούλου Ευαγγελία, Καδά Αθανασία, Λάχανη Βενέττα, Χριστοπούλου Αργυρώ, Χριστοπούλου Μαρία-Νεκταρία του σχολείου μας, για τη διάκριση που έλαβαν στο πλαίσιο του 10ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες 2023-24, αποσπώντας το 2ο Βραβείο στην κατηγορία εικαστικά έργα για το ομαδικό εικαστικό έργο με τίτλο «Τα παιδιά της Ελλάδας και της Κύπρου δείχνουν το μέλλον», καθώς και τον εκπαιδευτικό ΠΕ 08  κ. Βασίλη Νάστο, που είχε την ευθύνη οργάνωσης και υλοποίησης της συμμετοχής στον διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε  Υπό την Αιγίδα  του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη

Βασική επιδίωξη του διαγωνισμού είναι να αποτελέσει εκπαιδευτική «γέφυρα» ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και να ενδυναμώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις μαθητικές κοινότητες του Ελληνισμού.

Στόχος του διαγωνισμού αυτού ήταν  να γνωρίσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των βαθμίδων (από την Ελλάδα και την Ομογένεια) τον Κυπριακό Ελληνισμό, να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με το Κυπριακό πρόβλημα,  να νοιάζονται γι αυτό και να τοποθετούνται κριτικά και γόνιμα ως προς αυτό. Παράλληλα να κατανοούν και να διεκδικούν τα δημοκρατικά ιδεώδη, καλλιεργώντας πνεύμα αγάπης, αποδοχής  και  ομόνοιας διαπιστώνοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες χιλιάδες Ελληνόπουλα ζουν σε χώρες του εξωτερικού, προσπαθώντας να διατηρήσουν τη γλώσσα και την εθνική τους ταυτότητα.

Η εκδήλωση βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Κύπρο την Ελλάδα και την Ομογένεια, για να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους και να παραλάβουν τα βραβεία τους.

Ευχόμαστε καλή πρόοδο στα παιδιά μας και ακόμα περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον!

Μετάβαση στο περιεχόμενο