Sorting by

×

IDEA Project

           Το IDEA Project ( http://www.idea-erasmus.eu ) έχει ως στόχο να βοηθήσει τους δασκάλους να δείξουν στους μαθητές των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού, έναν ευχάριστο τρόπο για να ξεπεράσουν τον φόβο τους για τα μαθηματικά μέσω τρισδιάστατων παιχνιδιών Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Βασίζεται σε τρισδιάστατα περιβάλλοντα κινουμένων σχεδίων που αντιπροσωπεύουν επιλεγμένες πολιτιστικές διαδρομές όπου με τη βοήθεια διαφορετικών μαθηματικών παζλ, οι μαθητές θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με τα τρισδιάστατα αντικείμενα λύνοντας γρίφους και παίρνοντας πόντους, ανταμοιβές και σήματα.
           Η καινοτομία των τρισδιάστατων παιχνιδιών είναι ότι αυτά θα είναι διαθέσιμα σε προγράμματα περιήγησης ιστού (WebGL) και tablet, και ότι τα παζλ θα ενημερώνονται δυναμικά από τους εκπαιδευτικούς) και tablet, και ότι τα παζλ θα ενημερώνονται δυναμικά από τους εκπαιδευτικούς μέσω του προγράμματος περιήγησης ιστού ή του tablet τους. Οι δάσκαλοι θα μπορούν να επιλέξουν τα μίνι παιχνίδια που θέλουν, να προσαρμόσουν και να μεταφράσουν το περιεχόμενο, να προσθέσουν αφήγηση, να επιλέξουν τις ανταμοιβές και να δημιουργήσουν μια εξατομικευμένη διαδρομή εκπαίδευσης για κάθε εκπαιδευόμενο.
           Οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιώντας το IDEA project προάγουν την μάθηση μέσω πράξης στους μαθητές τους και έτσι ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοαποτελεσματικότητας τους στα μαθηματικά, ενισχύοντάς τους παράλληλα κοινωνικές, τεχνολογικές, γλωσσικές και διαπολιτισμικές δεξιότητες.
           Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή από το Google play χρησιμοποιώντας τον παρακάτω QR CODE.

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο