Sorting by

×

Διαδικασία χορήγησης αδειών άσκησης ιδιωτικού έργου ή εργασίας σε μόνιμους και προσ. αναπληρωτές εκπαιδευτικούς καθώς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) & Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.)

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η αμεσότερη και αποτελεσματικότερη ολοκλήρωση της διαδικασίας εξέτασης αιτημάτων για την χορήγηση αδειών άσκησης ιδιωτικού έργου ή εργασίας σε μόνιμους και προσωρινούς/ές αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικούς καθώς και σε μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) & Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) που υπηρετούν σε Σχολικές Μονάδες (Γενικής Αγωγής & Ε.Α.Ε.) περιοχής ευθύνης μας, απαιτούνται δεσμευτικά, για την εισαγωγή των προς εξέταση αιτημάτων στο αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο (Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης-Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αρκαδίας ή το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού-Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Πελοποννήσου), τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  1. Η αίτηση να φέρει υποχρεωτικά ημερομηνία προγενέστερη της ημερομηνίας έναρξης της απασχόλησης.

  1. Να προσδιορίζεται με απόλυτη σαφήνεια στην αίτηση του/της ενδιαφερόμενου/ης το αιτούμενο χρονικό διάστημα, το ωράριο απασχόλησης, ο φορέας απασχόλησης (επωνυμία και έδρα), το είδος της απασχόλησης, ο τόπος της απασχόλησης, το ύψος της αμοιβής (ακαθάριστες και καθαρές αποδοχές) και να γνωστοποιείται εάν έχει χορηγηθεί ανάλογη άδεια για το αιτούμενο χρονικό διάστημα.

  1. Σε περίπτωση που ο/η ενδιαφερόμενος/η τυγχάνει προσωρινός/ή αναπληρωτής/τρια εκπαιδευτικός ή μέλος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), απασχολούμενος/η στο πλαίσιο συγκεκριμένης πράξης του Ε.Σ.Π.Α. (Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης) 2014-2020, απαιτείται να έχει τεθεί η προβλεπόμενη ορθή σήμανση σε όλα τα υποβαλλόμενα δικαιολογητικά (ακόλουθο σημείο 4) σύμφωνα με τις οδηγίες δημοσιότητας και προβολής της κάθε Πράξης.

  1. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τα οποία υποχρεούται να υποβάλλει συνοδευτικά της αίτησής του/της ο/η ενδιαφερόμενος/η εκπαιδευτικός ή μέλος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), αφορούν:

α. Βεβαίωση του φορέα απασχόλησης στην οποία ρητώς θα ορίζεται ότι η έναρξη της απασχόλησης δεν θα πραγματοποιηθεί πριν την λήψη της σχετικής απόφασης από το κατά την κείμενη νομοθεσία αρμόδιο όργανο της Διοίκησης (Περιφερειακός Διευθυντής Π.Ε. & Δ.Ε. Πελοποννήσου ή Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας).

β. Υπεύθυνη Δήλωση (του άρθρου 8 του Ν.1599/1986, ΦΕΚ 75 Α΄) στην οποία θα δηλώνεται ότι: θα προσκομίσει αντίγραφο της σύμβασης παροχής έργου ή εργασίας όταν αυτή συναφθεί, η ημερομηνία έναρξης του έργου ή της απασχόλησης όσο και αυτή της υπογραφής δεν θα είναι προγενέστερη της ημερομηνίας χορήγησης της σχετικής άδειας από την Υπηρεσία, δεν θα παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης, συμβουλευτικής ή θεραπείας σε μαθητές/τριες της Σχολικής Μονάδας υπηρέτησής του/της αλλά ούτε και στους γονείς αυτών.

γ. Βεβαίωση από τον/την Διευθυντή/ντρια ή Προϊστάμενο/η της Σχολικής Μονάδας υπηρέτησης (και σε περίπτωση διάθεσης και σε έτερες Σχολικές Μονάδες από το σύνολο αυτών) όπου θα δηλώνεται ότι: ο/η ενδιαφερόμενος/η εκπαιδευτικός με την χορήγηση της άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου ή εργασίας δεν παρακωλύεται με κανένα τρόπο η άσκηση των καθηκόντων του/της (διδακτικών ή υπηρεσιακών) στη Σχολική Μονάδα υπηρέτησής του/της, δεν τίθεται θέμα ανάθεσης υπερωριακής απασχόλησης καθόσον δεν έχει αρνηθεί την ανάθεση αυτής ενώ οι τυχόν ανάγκες της Σχολικής Μονάδας για ανάθεση υπερωριακής απασχόλησης έχουν καλυφθεί.

Επισημαίνεται ιδιαίτερα η υποχρεωτικότητα στην ιεραρχική υποβολή όλων των προβλεπόμενων δικαιολογητικών του/της ενδιαφερόμενου/νης εκπαιδευτικού ή μέλους Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), καθώς επίσης και η αναγκαιότητα για την άσκηση προληπτικού διοικητικού ελέγχου αυτών από μέρους της αρμόδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Για την άμεση διεκπεραίωση των ανωτέρω διαδικασιών δύναται όπως αυτή να πραγματοποιείται μέσω υπηρεσιακής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e mail) με την χρήση ψηφιακής υπογραφής (digital signature) καθώς επίσης και των διαδικασιών της Gov.gr (διαδικτυακής πύλης του ελληνικού κράτους).

Τυχόν μη τήρηση των ανωτέρω οδηγιών θα έχει σαν συνέπεια τη μη εισαγωγή προς συζήτηση της σχετικής αίτησης και των δικαιολογητικών αυτής στο αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο (Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης-Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αρκαδίας ή Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού-Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Πελοποννήσου) και την αμελλητί επιστροφή τους στον/στην ενδιαφερόμενο/η εκπαιδευτικό μέσω της οικείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ως ημερομηνία χορήγησης της σχετικής άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου ή εργασίας με αμοιβή, θεωρείται η ημερομηνία λήψης της σχετικής απόφασης από το αρμόδιο κατά περίπτωση Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Υποβολή αιτημάτων για χορήγηση άδειας άσκησης ιδ. έργου εργασίας εκπ/κών-ΕΕΠ-ΕΒΠ ΨΥΠ

(συν.α) – Υπόδειγμα Αίτησης μόνιμου εκπ/κού για χορήγηση άδειας άσκησης ιδ. έργου

(συν.β) – Υπόδειγμα Αίτησης μόνιμου ΕΕΠ-ΕΒΠ για χορήγηση άδειας άσκησης ιδ. έργου

(συν.γ) – Υπόδειγμα Αίτησης προσ. αναπλ. εκπ/κού (ΕΣΠΑ) για χορήγηση άδειας άσκησης ιδ. έργου

(συν.δ) – Υπόδειγμα Αίτησης προσ. αναπλ. (ΕΣΠΑ) ΕΕΠ- ΕΒΠ για χορήγηση άδειας άσκησης ιδ. έργου

(συν.ε) – Υπόδειγμα Αίτησης προσ. αναπλ. (ΕΣΠΑ-ΠΕΠ Πελ/σος) ΕΕΠ- ΕΒΠ για χορήγηση άδειας άσκησης ιδ. έργου

(συν.ζ) – Υπόδειγμα Υπεύθυνης Δήλωσης για Χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου ή εργασίας

(συν.η) – Υπόδειγμα Υπεύθυνης Δήλωσης (ΕΣΠΑ) για Χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου ή εργασίας

(συν.θ) – Υπόδειγμα Υπεύθυνης Δήλωσης (ΕΣΠΑ) για Χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου ή εργασίας

(συν.ι) – Υπόδειγμα Υπεύθυνης Δήλωσης (ΕΣΠΑ-ΠΕΠ Πελ/σος) για Χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου ή εργασίας

(συν.στ) – Υπόδειγμα Υπεύθυνης Δήλωσης για Χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου ή εργασίας

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο